söndag 20 januari 2019

Små saker, stor berydelse.

Nu är det precis en vecka sedan jag skrev sist, och jag har gått hela veckan och filat på olika sätt att leva mera miljövänligt. Jag har faktiskt hittat en hel del, men tänker ta en sak i veckan som jag skrev i förra inlägget.
Jag tycker det här lilla miljövänlighets projektet jag har tagit an mej är mycket spännande, det känns faktiskt som någonting viktigt, och jag har verkligen gått in i det med eld och lågor och vänt ut och in på min egen livsstil för att hitta alla dessa "fel" jag gör. Och inte bara är det hälsosamt att ibland se på sig själv, men man sparar ju pengar genom att kanske inte inpulshandla en massa, och genom att inte överkonsumera när man handlar, utan bara faktiskt handla det man behöver.

Jag har suttit vid de tillfällen som jag haft tid(ganska sällan) och googlat runt lite, vad är mest miljövänligt egentligen, och hur gör jag för att bli mera miljövänligare, en sak som faktiskt har kommit upp hela tiden, och som jag tänker ta upp i den här nattens inlägg är faktiskt, slit och släng produkter. Alltså sådana saker som man använder en kort stund och sedan bara slänger bort, tänker inte destomer på det, saker som kanske kostar en euro, och bara åker i soporna.
För det som helt logiskt är mest miljövänligt är ju det som håller längst, och som man kan använda igen och igen och igen, och inte behöver köpa nytt. 
Så vad jag valde att ta bort ur mitt liv den här veckan, var faktiskt disktrasan.
Jag är ju lite bekväm av mig, och måste ärligt säga att jag aldrig har kokat en disktrasa i hela mitt liv, eller lagt den i diskmaskinen, eller tvättmaskinen heller för den delen, jag har bara använt dom tills dom har börjat se lite halvtaskiga ut, och sedan slängt bort dom. Men inte mera. För jag har investerat, inte i bara en, utan två disktrasor i lin, från växbo lin.
Jag kan faktiskt starkt rekommendera varje person, som är trött på svampaktiga, hårt färgade, slit och släng disktrasor att investera in en sådan. Den är fin, bra att använda, den är liksom lite hård, så den tar bort smuts bra, och torkar supersnabbt.
Idag tyckte jag att min började se lite halvtaskiga ut, så jag stoppade den i en kastrull med vatten i och kokade den i ca 20 minuter, och as Good as new.
Nu är jag ju lite dålig på att hålla koll på vad saker och ting kostar, men jag tror inte de var så farligt dyra, och planen är ju att de ska hålla lääääänge.
Så. Rekommenderar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar